Mercuriuscollege

Nieuwe wetgeving

Per 1 juni 2020 is de wet ‘meer ruimte voor nieuwe scholen ingegaan’. Deze nieuwe wet maakt het mogelijk om een school te stichten als aangetoond kan worden dat er voldoende belangstelling is. Voor het Mercurius College in Delft betekent dit dat we ongeveer 600 ouderverklaringen nodig hebben van ouders met kinderen die op 1 november 2021 de leeftijd hebben van 10, 11 of 12 jaar.

Het is belangrijk te weten dat deze ouderverklaring niet bindend is, het is als het ware een steunbetuiging voor meer keuze in Delft. Je hebt als ouder dus nog alle vrijheid om een keuze te maken voor een andere middelbare school. De schatting is dat we kunnen starten met in september 2023.

In het kort

Eén van de voorwaarden om een nieuwe school te mogen stichten, is dat er voldoende belangstelling is. Je kunt je belangstelling voor het Mercurius College kenbaar maken door een ouderverklaring af te geven.

Wat is een ouderverklaring?
Met een ouderverklaring geef je aan dat je belangstelling hebt voor het Mercurius College als deze start. De verklaring betekent niet dat je ook verplicht bent om je kind in te schrijven. Je kunt altijd nog besluiten om je kind op een andere school aan te melden. Je kunt per kind 1 ouderverklaring afgeven.

Ouderverklaring voor het Mercurius College
In de periode van 1 juli tot uiterlijk 15 oktober kun je het Mercurius College steunen met deze ouderverklaring. Daarmee kan het bestuur van het Mercurius College aantonen dat er genoeg belangstelling voor de school is.

Zet je handtekening bij DUO!

Helaas, dat kan pas vanaf 1 juli! Je kan je wel alvast inschrijven voor onze nieuwsbrief. We zullen je op 1 juli een herinnering sturen!

Zet je handtekening bij DUO!

Een van de voorwaarden om een nieuwe school te mogen stichten, is dat er voldoende belangstelling is. Je kunt je belangstelling voor het Mercurius College kenbaar maken door een ouderverklaring af te geven.

  1. Zoek het Mercurius College op het initiatievenoverzicht en klik verder.
  2. Log in met DigiD.
  3. Kies het niveau dat u denkt dat uw kind gaat volgen. Weet u dit nog niet? Kijkt u dan waar we nog handtekeningen voor nodig hebben.
  4. Vul het BSN nummer in van uw kind (staat op ID of zorgverzekeringspasje).
  5. Vul de geboortedatum en geslacht in.
  6. En bevestig uw steunverklaring.
  7. Klaar! Onze dank is groot!

Meehelpen?​

Om een nieuwe school te realiseren kunnen we veel hulp gebruiken. Zo zijn we op zoek naar iedereen die op een basisschool, sportschool of muziekvereniging ambassadeur willen zijn voor het Mercurius College en ouders willen werven die een ouderverklaring willen geven. Meld je hier aan!

Heb je andere talenten en wil je meehelpen? Dan horen we dat ook graag. Stuur een mail aan nelleke@mercuriuscollege.nl

Doneren

Wil je ons financieel steunen? Dit kan op drie manieren:

1. Via de oudervereniging voor vrijeschool onderwijs in Delft (NL74 TRIO 0197 8461 14). Zij zijn een Anbi stichting waardoor u de gift kunt aftrekken voor de belasting. Vermeldt u dan wel dat het om een gift gaat voor het Mercurius College en stuurt u ons dan een bericht naar f.sipkes@mercuriuscollege.nl

2. U kunt ook direct geld overmaken op onze rekening NL15 TRIO 0320 1765 92 ten name van Mercurius College Delft.

3. Gemakkelijk met iDEAL via onderstaande knop

Volg en deel ons met je omgeving!

Deel deze pagina met je vrienden en familie zodat iedereen kennis kan maken met het Mercuriuscollege

Als jij een beetje zelfstandigheid hebt die je wel wil laten zien en stiekem een beetje creativiteit, maar je zegt kunst is niet persé iets voor mij, dan zou ik me er niet door laten afschrikken.

– Hendrik

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *